21 Şubat 2011 Pazartesi

PAPERGIRL-İSTANBUL


Papergirl diye birşey duydunuzmu?ben bu sabah duydum ve çok heyecanlandım niyeyse :)
Papergirl-istanbul resmi bloğunda şöyle bahsediliyor;
Papergirl, katılımcı, analog, ticari kaygı taşımayan dağıtım sistemli bir sanat projesi. Proje Alman sanatçı Aisha Ronniger tarafından 2006 yılında, Amerika’da gazete dağıtımı yapan paperboy’lardan esinlenilerek Berlin'de geliştirildi. 5 yıl içinde proje büyük bir başarı ile büyüdü ve global bir genç sanatçı ağı haline geldi. Bugüne kadar 4 kıtaya yayılan, 12 ülkede ve 26 farklı şehirde gerçekleştirilen proje, her gün başka bir şehrin bu ağa katılmasıyla büyümeye devam ediyor!
Papergirl İstanbul’un aşamaları ise şu şekilde:
Sergi: Açık çağrı duyurusu üzerine gönderilen eserler Milk Gallery’de 26 Mayıs – 9 Haziran 2011 tarihleri arasında sergilenecek.
Aksiyon: Oluşturulan bir bisiklet grubuyla geçeceğimiz güzergah üzerinde, karşılaştıkları bireylere ayırım yapmadan gönderilen sanat eserlerini hediye edeceğiz.
Workshop ve Sanatçı Konuşmaları: 28 Mayıs 2011’de Milk Gallery’de gerçekleşmesi planlanıyor. Workshop çalışmasında Türk ve Alman sanatçılar bir araya gelerek ortak üretimde bulunacaklar. Sanatçı konuşmasındaysa Alman ve Türk sanatçılar sanat takipçileri ve öğrencilerle bilgi
ve deneyimlerini paylaşacaklar.


Sanat eserleri bu şekilde rulo halinde insanlara dağıtılıcakmış çok hoş değilmi :):)
Bende birkaç örnek yapıp göndermeyi düşünüyorum.Güzel bir etkinlik,içinde bulunmayı kesinlikle çok istiyorum her ne kadar İstanbuldan uzakta olsamda dağıtılan rulolara dokunamayacak olsamda,benim rulolarımın bu sanat etkinliğinin içinde olabilecek olması heyecan verici.Düşünsenize sizin elinizden çıkan işler hiç tanımadığınız insanların eline geçicek ve sergilenecek.Kağıda dökeceğiniz şeyler varsa buyrun sizde rulolanın:):)

Detaylı bilgi için TIK TIK

1 yorum:

Delibu! dedi ki...

Hakikaten çok eğlenceli bir şeymiş bu :)
Sayenizde görmüş oldum, teşekkürler.
Hoşça-kalın inşallah :)

Related Posts with Thumbnails