25 Ekim 2010 Pazartesi

CİCİ KAŞE MANTO...

Ufak aranın ardından sihir yine burada.Birkaç işi birarada yapamayan,az zamana çok iş sığdıramayan ben bloğa sürekli ara vermek durumunda kalıyorum.Ben önceleri daha blog açmamışken,sevdiğim blogları takip eder ve sürekli güncellenmelerini isterdim,tabi baktım kazın ayağı öyle değilmiş :)hele de benim için.Tabi birde kendi yaptığım çalışmaları yayınlamaya daha çok özen gösterdiğimden ister istemez aralar vermek durumunda kalıyorum.Bu arada da fotoğraflar biriktiriyorum burası için.Şimdi neler biriktirdim peki?Yeni çanta tasarımları,modifiye çalışmaları,yeni dikilen parçalar v.s ....

Peki bu postun konusu ne olacak?Şu günlerde pastırma sıcaklarını yaşasakta e biliyoruz artık kış geliyor.Bunun için hazırlıklar başladı,bitti devam ediyor derken bu hazırlıkların bir meyvesi çoktan bitmişti buraya konmayı bekliyordu,artık hasret bitsin :)
Bu yıl üniversiteye başlayan ve bizi bırakıp taaa ankaralara giden kardeşimin,Ankara'nın soğuklarına önlem olarak gitmeden önce diktiği kaşe mantosu...İlham kaynağımız aşşağıdaki elf-e markalı manto.


Yine bu modelden yola çıkarak diktiğim bir diğer kaşe pardösüye buradan ulaşabilirsiniz.Kullandığımız kumaş çok kalın olmayan bir kaşe.




Yapılan değişiklikler,kapşon eklememiz ve belde kemer kullanmamak oldu onun dışında modele sadık kaldık.Tesettürlü olupta,klasik veya fazlaca süslü giymek istemeyen özelliklede genç arkadaşlar için oldukça uygun cici bir model bence çok hoş görünüyor.Sizce?



11 yorum:

gez gör arpacık dedi ki...

Bence de çok güzel. Ellerinize sağlık.

Modavesaire dedi ki...

ayy çook güzel yaa.. güle güle giyin.. ben o boyun kısmını bi türlü beceremiyorum, burda dergisindeki açıklamadan da bişii anlamıyorum. yanımda bana dikiş öğretecek kimsem de yook.. ÜÜhüüüü :(((

sedeff dedi ki...

spor aynı zamanda çok şık olmuş, güle güle giysin.

SİHİR dedi ki...

**lila** hand*craft* :teşekkür ederim...

burcu küçükturan:çok mersi daha güzelleri senin olsun.en kolay yerinin o boyun kısmının olduğunu desem inanırmısın:)

sedeff:çok teşekkürler...

Unknown dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

çok güzel gerçekten ama kalıbı hakkında bilgi verebilirmisiniz acaba? yani hangi bedene kaç mt kumaş gitti? kalıbını sizmi çıkardınız yoksa burdadan falan mı aldınız? çok sordm galiba :) ama gerçketen bu tarz şeyler ya çok pahalı yada biz tesettürlüllere göre yok bulmuşken bu harika modeli( ki sizin üztünüzde muhteşem durmuş:)) hemen bnde dikmeliyim.. ellerinize sağlık :)

SİHİR dedi ki...

hemen cvaplayayım:)öncelikli şunu söyleyeyim ben kalıpla çalışmıyorum,yani burdadan falan kalıp çıkarmıyorum.kumaşın üzerine çizip(modele göre)öyle kesiyorum.klasik olarak uzun bir pardösü 3 metreden çıkar.mesela pilikaşe olucakda yada boyunuz uzunsa 3,5 metre gidebilir.ama diz altında bir kapsa yapmak istediğiniz 2,5 metre yeterli olucaktır.bu modele gelince eğer dikiş biliyorsanız oldukça kolay.al ve üst beden ayrı ayrı çalışıldı.alt kısım göründüğü gibi büzgüden oluşuyor yani ekstra bir modeli yok.aklınıza takılan birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım...sevgiler...

Unknown dedi ki...

çook teşekkür ederim :)çok yardımcı oldunuz.

Delibu! dedi ki...

Çok hoş olmuş gerçekten :) Dikiş kabiliyetli olmadığım için yeltenemeyeceğim birşey :( siz satıyormusunuz dikip acaba? çantaları falan gördüm ama, kıyafet de satıyormusunuz?
Teşekkürler..

SİHİR dedi ki...

teşekkür ederim...kıyafetler prova gerektirdiği için netten satamıyorum kişiye özel olduğu için herkesin bedenine göre dikiyorum yani buda netten imkansız tabii.şimdilik çantalar satışta ):

sweet dedi ki...

merhaba istek üzerine dikim yapıyor musunuz?

Related Posts with Thumbnails